Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

11 grannar i Gamleby överklagar bostadsprojekt

Detaljplanen för kvarteret Bocken som innebär nya bostäder i Gamleby klubbades på senaste mötet i kommunfullmäktige. Beslutet togs med bred majoritet, men överklagas nu av elva grannar. De hävdar att det digitala mötet inte gick rätt till och beslutet skett i strid med kommunallagen och radar dessutom upp en hel rad andra lagbrott som skett i det decennielånga bostadsärendet.

Det digitala fullmäktigemötet den 26 januari skedde inte i enlighet med kommunallagen. Det anser 11 boende i Gamleby som överklagat såväl detaljplan och exploateringsavtal gällande det blivande bostadskvarteret Bocken. Där planeras två flerbostadshus med totalt sju lägenheter.Bild: Skärmklipp Kommunfullmäktige
På grund av pandemin och de restriktioner som gäller för folksamlingar har kommunen sedan lång tid tillbaka genomfört sina nämnds- och fullmäktigemöten digitalt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen