Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Det har gått troll i kulturhusbiblioteket"

Tidigare medlemmar i Folkparksstyrelsen tycker till om det nya kulturhusbiblioteket:

Konsten att lyfta blicken. Så skrevs det för några veckor sedan och det syftades lite på att det faktiskt gått politik eller troll i den viktiga kulturhus/biblioteksfrågan. Att det varit några turer där till och med kommunen jagat Folkparksstyrelsen på olika sätt, som gjort det hela arbetsamt. Med all rätt har ju kommunen rätt att ställa krav men också att uppmuntra.
Nu är det viktigt att inte haka upp sig på det som hänt – att hänga ut varandra till ingen nytta – och kanske nu istället se möjligheterna.
Vi som satt i Folkparksstyrelsen tidigare tog fram ett förslag i en grupp, som bestod av experter på kommunal byggnation, teater och kultur med stöd av ljudexperter för att optimera möjligheterna men även skydda miljön utanför huset. Ett hus bara dryga 200 meter från Storgatan – så mitt i Höganäs centrum, som man kan tänka sig.
Sedan har förstås en arkitekt kopplats till projektet och till detta kan adderas ett studiebesök i en mindre kommun där satsningen var omfattande men som blivit mycket lyckad.
Den här typen av satsning ska skapa utrymme så att de stora artisterna även kan komma till Höganäs. Viktigt för ett positivt expanderande Höganäs där framgångsrika företag fortsätter att expandera i en kommun som vill fortsätta att växa.
Det utarbetade förslaget kan lätt anpassas så att delar kan bli bibliotek, men det finns också plats för mindre och större möten.
Tag chansen att göra något bra och stort med inriktning på en expanderande kommun. Det är viktigt.

Lennart Larsson, fd. vice ordförande

Kjell Cronert, fd. ledamot

Gå till toppen