Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Björn Stigborg

Björn Stigborg, Staffanstorp, har gått ur tiden i en ålder av 77 år. Han sörjs närmast av hustrun Renée och barnen Pär, Henrik, Jonna och Axel med familjer och är även saknad av en stor skara vänner.

Björn var polis i 40 år. Tre år var han polis med FN-uppdrag. Han kom att möta människor i många situationer och skiftande förutsättningar. Insikterna om människors växlande villkor var en viktig del i Björns stora engagemang.
Han var bland annat en av Staffanstorps kommuns ledande politiker och han var en viktig resurs som förtroendevald inom Svenska kyrkan. Han var länge kyrkofullmäktiges ordförande i Sankt Staffans församling och ledamot av Lunds domkapitel. I dessa uppdrag syntes tydligt hans omsorg om svaga och utsatta. Han bidrog med sin goda humor och sin generösa personlighet. Björn hade barnasinnet i behåll och kunde få omgivningens skratt att bullra fram. Han hade uppmuntrande ord till alla och hans positiva sätt förenklade hanteringen av svåra frågor.
I somras drabbades Björn av medicinska komplikationer. Efter lång kamp kunde han äntligen under hösten komma hem från sjukhuset. Vi var många som gladdes åt att Björn var på bättringsvägen och vi blev djupt bedrövade över beskedet under februaris första dagar att hans krafter sinat och att hans tid tagit slut.
Björn Stigborg var en medmänniska som många vänner saknar men också är djupt tacksamma för att ha mött. Det blir tomt i S:t Staffans församling utan Björn. Han fattas oss men i saknaden kan vi ändå känna en stilla tröst i att den stolte polismannen Björn blivit befordrad till högre tjänst.
Henric Nilson
kyrkoherde
Gert Inge Hanshammar
kyrkorådets ordförande​
Christer Larsson
f d kyrkorådets ordförande
Lena Persson
kyrkofullmäktiges vice ordförande
Gå till toppen