Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vaccineringen på Ängelholms äldreboenden snart avslutad

Under nästa vecka (8) beräknas de flesta som bor på eller arbetar nära de som bor på särskilda boenden för äldre i Ängelholm ha fått sin andra dos. De anses därmed vara fullt vaccinerade.

Alla som bor på ett särskilt boende för äldre har blivit erbjudna vaccin och majoriteten av dem har tackat ja. Även personal som arbetar nära de personerna har blivit erbjudna vaccin.
Under sportlovsveckan, vecka 8, kommer de allra flesta att ha fått sin andra och sista dos vaccin.
”Flertalet av både boende och personal på våra särskilda boenden för äldre kommer vara färdigvaccinerade i nästa vecka. Även vaccinering av personer med hemsjukvård och de med hemtjänst är pågående”, uppger Therese Finn, som är medicinskt ansvarig sjuksköterska på Ängelholms kommun, på kommunens hemsida.
Tanken är att vaccineringen går in i nästa fas i mitten av mars. Då planeras bland annat vaccination för alla som är äldre än 65 år. Tidplanen kan ändras beroende på hur många doser vaccin Region Skåne får och när de kommer.
Vaccinationen mot covid-19 genomförs utifrån Folkhälsomyndighetens prioritetsordning och i Skåne är det Region Skåne som ansvarar för vaccineringen. I Ängelholms kommun sker vaccineringen tillsammans med vårdcentralerna och Ängelholms sjukhus.
Gå till toppen