Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS cupmatch tillfälligt avbruten

Efter att Östersunds FK besegrat Landskrona BoIS i Svenska cupen träffade någonting ÖFK:s spelarbuss som transporterade ledare och tränare. Östersund kommer ha extra säkerhet vid spelarhotellet under natten, skriver klubben på sin hemsida.

Efter den här textens publicering har det framkommit nya uppgifter som visar att det larm om misstänkt stenkastning mot ÖFK:s spelarbuss som denna text delvis byggde på var baserat på en missuppfattning. Sannolikt är det fallande is eller snöklumpar som har träffat bussen i samband med att den körde under en bro.
När Östersunds Isak Ssewankambo skulle slå en hörna i slutet av den första halvleken hörde han apljud från Landskronasupportrar som stod utanför staketet, berättade han i en intervju till cmore i halvtid. Han lämnade då planen för att diskutera med åskådarna.
Domaren avbröt matchen i cirka tio minuter.
– Å Landskrona BoIS vägnar ber jag så hemskt mycket om ursäkt om det stämmer. Jag hoppas att den personen lär sig för de värderingarna har vi inte här, punkt slut, sa BoIS tränare Billy Magnusson till HD efter matchen.
När Östersunds spelare och tränare färdades med bussen längs E6:an på väg mot spelarhotellet, kastades ett föremål mot bussen.
– Vi får in ett samtal från personerna på bussen som säger att något föremål har kastats mot bussen. Det är någon form av stenkastning från en bro, misstänker man, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen mötte upp laget vid hotellet och konstaterade att det inte fanns några större skador på bussen. Polisen pratade med spelare och ledare, men har inte upprättat någon anmälan. Detta eftersom rutinen är att lag anmäler den här sortens händelser till Svenska Fotbollförbundet, som i sin tur eventuellt gör en polisanmälan.
– De var på bussen på väg mot hotellet. När de närmade sig en viadukt träffade ett föremål rutan, säger vd Michael Schahine till Aftonbladet, och beskriver att han blev ”mållös” och ”otroligt besviken på det som har hänt”.
Spelarna och ledarna ska tillbringa natten på ett hotell i Landskrona. Man kommer att ha extra säkerhet vid hotellet tills laget har lämnat Landskrona, meddelar klubben.
Läs också Billy Magnusson om skandalscenerna: ”Jättebeklagligt, jag är bara ledsen”
Gå till toppen