Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förlust för ÖVK i toppmötet: ”En tung match”

Tre matcher på fyra dagar tog ut sin rätt. ÖVK förlorade mot Falkenberg i tre raka set.

ÖVK förlorade toppmötet med Falkenberg.Bild: NICLAS JÖNSSON
Elitserien: Örkelljunga–Falkenberg 0–3 (21–25, 23–25, 19–25)
Örkelljunga har gått starkt i volleybollens elitserie och gör sig redo för det stundande slutspelet. Men hemma mot tabellfemman Falkenberg blev det förlust i tre raka set.
– I dag var det en tung match, det måste jag ändå medge. De gjorde det väldigt bra och vi hade svårt att stoppa deras två bästa spelare, Corey [Chavers] på vänsterkanten och Johan [Gruvaeus] på högerkanten. Vi var inte riktigt avslappnade och trodde på oss själva, säger ÖVK-kaptenen Alfred Brink.
Matchen var ÖVK:s tredje på de fyra senaste dagarna. Den tunga belastningen tog ut sin rätt.
– Alla känner sig lite slitna, dels på grund av två matcher men också en lång resa till Uppsala dagen innan. Men det var många andra delar som inte stämde heller.
Två matcher återstår för ÖVK i grundserien. Närmast väntar Hylte/Halmstad, som är konkurrenten i kampen om andraplatsen.
– De förlorade mot Sollentuna i dag. Vinner vi mot dem har vi goda chanser att bli tvåa och det hade varit kul. Sen hade det varit bra för självförtroendet om vi ska möta dem i slutspelet. Men det viktigaste är att toppa formen dit.
Gå till toppen