Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF:s missräkning – kryssade mot division 2-lag i cuppremiären

HIF var på väg mot ett fiasko i svenska cupen. Men i den 81:a minuten räddade Max Svensson en poäng mot division 2-laget Gauthiod.

Vladislav Kreida och HIF fick nöja sig med en poäng i cuppremiären mot Gauthiod.Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Svenska cupen: Gauthiod–HIF 1–1 (1–0)
Senast HIF spelade gruppspelsmatch i svenska cupen var 2018. På söndagseftermiddagen var det dags för premiär borta mot division 2-laget Gauthiod. Nyförvärven Viktor Lundberg och Wilhelm Loeper fick chansen i startelvan, liksom Jakob Voelkerling Persson som bildade mittbackspar med Ravy Tsouka.
HIF inledde bäst och fick första målchansen i den fjärde minuten. Viktor Lundberg slog en fin djupledspassning mot Wilhelm Loeper, som dock inte kom rätt till bollen. En stund senare nickade Anthony van den Hurk utanför på Vladislav Kreidas hörna.
I den 14:e minuten kom första målet, överraskande nog från hemmalaget. En lång crossboll från vänsterkanten nådde Jonatan Nilsson som sprang emellan Emil Hellman och Jakob Voelkerling Persson och satte bollen i nättaket.
HIF:s farligaste målchans i första halvlek kom när Viktor Lundberg träffade ribban från straffområdeslinjen. Rasmus Jönsson frispelades sedan av Wilhelm Loeper men tog för lång tid på sig med bollen. Gauthiod gick till halvtid i ledning.
– Det är inte godkänt att ligga under. Vi får inte riktigt ordning på bolltempot och tekniken. Det är bara att gå in och göra det bättre i andra halvlek, sa Rasmus Jönsson i C Mores sändning.
I andra halvlek fortsatte HIF trycka på mot Gauthiods mål i jakten på en kvittering. Max Svensson avslutade från snäv vinkel men träffen blev för hård och hög och gick ut till inspark.
I den 62:a minuten gjorde HIF ett dubbelbyte. Jakob Voelkerling Persson och Rasmus Jönsson gick ut och ersattes av Charlie Weberg och Brandur Hendriksson.
Gauthiod stack upp och fick till ett avslut som gick strax utanför Anders Lindegaards stolpe. I anfallet efter spelade Wilhelm Loeper snett inåt bakåt till Anthony van den Hurk som sköt högt över från nära håll.
Några minuter senare vände Max Svensson upp och fick skottläge, men avslutet hamnade mitt på Gauthiod-målvakten Niklas Eriksson. Viktor Lundberg fick ett liknande läge men resultatet av det blev det samma.
HIF skulle därefter få en gyllene möjlighet att kvittera. Viktor Lundberg skarvade en hörna mot bakre stolpen. Brandur Hendriksson mötte upp med pannan men nicken gick strax över ribban.
HIF ökade sin frenesi i anfallsspelet och skapade tryck genom inlägg från högerkanten och inspel mellan Gauthiods mittfält och backlinje. När Max Svensson fick bollen till vänster utmanade han Filip Kalmertun på utsidan och avslutade via försvararen i mål.
Kvitteringen var ett faktum och HIF bytte Viktor Lundberg mot Alhaji Gero för att få tyngd framåt. Ett långt inkast nådde fram till Anthony van den Hurk som slog till med en cykelspark, men träffen blev inte tillräckligt hård. Lagen fick dela på poängen, matchen slutade 1–1.
Nästa cupmatch för HIF är på lördag mot Dalkurd, som förlorade med 2–0 mot Häcken.
Gå till toppen