Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dieselutsläpp i vattenskyddsområde efter olyckor på E6:an

Under förmiddagen har fyra olyckor skett på E6:an mellan Glumslöv och Helsingborg. I ett fall körde en bilist in i ett skyddsfordon. En person har förts till sjukhus.

Så här såg det ut vid Glumslövs backar vid elvatiden.Bild: Trafikverket
Fyra olyckor på motorvägen strax söder om Helsingborg har under förmiddagen orsakat mycket trafikproblem och långa köer.
Den första olyckan skedde strax norr om Rydebäck då två lastbilar körde in i varandra. Olyckan var inte så allvarlig att någon behövde föras till sjukhus men den ena lastbilen började läcka diesel i en sådan omfattning att det blev problem.
– Det skedde i vårt vattenskyddsområde och det rann ned i diket och då måste vi ta upp det, säger Jerker Palm Svensson vakthavande befäl på Räddningstjänsten Skåne nordväst.
I samband med att det arbetet skulle påbörjas kom ett så kallat TMA-fordon, ett skyddsfordon, och ställde sig för att blockera vägen så att de som jobbade inte skulle riskera att bli påkörda av trafiken.
Och det var kanske tur för efter en stund körde en bilist in i TMA-fordonet och orsakade därmed ytterligare en olycka.
Bilisten fick föras till sjukhus efter kollisionen.
Under förmiddagen inträffade ytterligare en olycka, denna gång söder om Rydebäck där två lastbilar körde in i varandra. Om den olyckan på något sätt var relaterad till de köer som uppstod är oklart. Dessutom skedde en annan olycka där två personbilar var inblandade.
I inget av de fallen behövde dock någon föras till sjukhus.
De fyra olyckorna har under förmiddagen och över lunchen skapat långa köer som gick hela vägen nästan ned till trafikplats Landskrona norra när det var som värst. Där leddes också trafiken av från motorvägen.
Vid omledningen uppstod dock också problem då en lastbil visade sig vara för hög för den undergång under E6:an som föraren leddes in till. Det skapade stora problem då vägen på grund av det spärrades i ena riktningen och lastbilen behövde bärgningshjälp för att komma rätt igen.
Strax före klockan 14 var räddnings- och bärgningsarbetena i princip avslutade. Vid 16-tiden var E6 åter öppen, enligt Trafikverket.
En polisbil leder av trafiken vid trafikplats Landskrona södra under förmiddagen.Bild: Trafikverket
Gå till toppen