Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gert Wingårdh: Idag mötesplats, imorgon lärosäte och i framtiden nöjespalats

Arkitekt Gert Wingårdh förlorade arkitekttävlingen om kongresshuset, men stod för ritningarna av bostäderna i grannhuset. SeaU fyller honom med hopp och energi – men han utesluter inte att huset kan komma att hysa andra aktörer i framtiden.

”Lågt och lätt vilar den flyktigt på hamnens stenfundament. Är det en startpaviljong för kappsegling, en ovanligt elegant tullklareringsbyggnad eller rent av ett danspalats?”, skriver Gert Wingårdh.Bild: Britt-Mari Olsson
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Jag ser framtidstro, livskraft och lust. Frustande, kastar den med huvudet, betslet håller uppe gapet och närsomhelst exploderar den i energi och hopp! Det nya kongresshuset är precis rätt för Helsingborg. Det är nu i coronamörkret som vi behöver se ljuset. Snart öppnar gränserna upp, strax börjar festen och alla mänskliga möten. Hela kongresshuset är på språng, alla de bärande pelarbenen vill framåt, de snubblar i sin iver att våga framtid.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen