Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Tänk om man gjort det vi var överens om för Höganäsvägen i Viken”

Kjell Cronert tycker till om trafiken i Viken.

Det är nu många år sedan vi i styrelsen för Vikens kultur-och Byaförening och kommunen var överens om lösningen för att få ner hastigheten på Höganäsvägen.
Idén som vi också skrev om i Byaluren bygger på först den grundläggande tanken att ”bygga ihop” Viken som idag delas av Höganäsvägen för att skapa en enda by. Den känslan skapas genom ett antal alléer som bygger bort de långa raksträckorna.
Sträckan strax efter fortet mot Tempo är en av raksträckorna, som inbjuder mentalt till hög hastighet.
Kommunen och vi var överens om att bygga några alléer som byggde bort raksträckorna och byggde ihop Viken. Vid den tidpunkten kontaktades även kollektivtrafiken, men man hävdade då att en idé om 40 kilometer i timmen inte fungerade i kollektivtrafiken för trafiken Höganäs- Helsingborg.
Med en allé skulle möjligheterna öka och ett ökat antal bilar skulle köra långsammare utifrån en upplevelse att man körde i ett samhälle.
Som sagt vi var överens, men det blev ”stolpar”, som kanske skyddade cyklister och gående, men som inte påverkat hastigheten.
Gå till toppen