Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politiker samlas till extramöte om Smedjebackens framtid

Det har uppstått en schism mellan politikerna i socialnämnden och kommunstyrelsen kring äldrevården i kommunen. Socialnämnden vill skyndsamt avveckla verksamheten på Smedjebacken medan kommunstyrelsen uppmanat nämnden att dra tillbaka beslutet. Ärendet som skapat stor oro bland vårdtagare, anhöriga och medborgare ska nu diskuteras på ett politiskt stormöte den 16 mars.

Vad ska hända med Smedjebacken? Den frågan har aktualiserats på sistone och är också den stora anledningen till ett rabalder som uppstått mellan socialnämnden och kommunstyrelsen.Bild: LT/Arkiv
I januari gick frågan het kring socialnämndens satsning på ett demenscenter med 48 platser på Randerslund i Ränneslöv. Det uppfattades som att de som redan bor där och inte är dementa tvingas flytta till något annat äldreboende. Inkluderat i samma ärende fanns uppdraget att skyndsamt avveckla verksamheten på Smedjebacken i Knäred.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen