Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sänkt straff för 49 grova våldtäkter mot barn

Falu tingsrätt dömde en man i 20-årsåldern till tolv års fängelse för bland annat 49 grova våldtäkter mot barn. Nu sänker Svea hovrätten straffet. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/ TT
Falu tingsrätt dömde en man i 20-årsåldern till 12 års fängelse för 49 grova våldtäkter mot barn och 153 grova sexuella övergrepp. Nu sänker Svea hovrätt straffet till 7,5 års fängelse, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.
Straffsänkningen sker sedan hovrätten tagit hänsyn till mannens ålder vid brotten.
Det var ett tips från Interpol som ledde fram till att mannen kunde gripas. Poliser där hade sett att en användare på Darknet bar en tröja som kunde kopplas till en klädkedja i Sverige och svensk polis lyckades så småningom identifiera gärningsmannen.
Övergreppen ska ha begåtts under 1,5 års tid då mannen var barnvakt till barnet.
Mannen uppger att han fått kontakt med en kvinna över nätet som uppmuntrade honom att börja begå övergrepp mot barn. Med tiden började han även sprida barnpornografiska bilder och filmer på Darknet.
Gå till toppen