Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vaccinationsbrev kom för tidigt

En anledning till att personer som inte ska vaccineras nu ändå bokat kan bero på att de redan fått brev hem med information kring bokning. Breven gick inte att stoppa, meddelar Region Halland. Fram över kommer det krävas mobilt bank-ID för att boka.

Det digitala bokningssystemet på 1177 fick stängas då personer som inte ska vaccineras nu ändå bokade tid. Det kan finnas en logisk förklaring till en del av felbokningarna. Ett antal personer som är 70+ hade nämligen redan fått brev hem med information kring bokning för vaccination.
“Så som leveransplanen såg ut för några veckor sedan var de rimligt att breven till 70+ kunde skickas ut. De måste skickas med lång framförhållning. Sedan dess har vi fått flera besked om minskade och uppskjutna leveranser. Det är beklagligt. Breven gick inte att stoppa.”, skriver Region Halland.
– Vi ser dock att även andra personer som borde kunnat läsa sig till information har bokat sig. För att undvika detta framöver kommer det att krävas inloggning med mobilt bank-ID, säger biträdande smittskyddsläkare Maria Löfgren till P4Halland.
Totalt hade hela 1 000 personer bokat trots att de inte ska vaccineras nu. Just nu prioriteras att boka in de äldsta och sköraste invånarna som riskerar att drabbas hårdast av covid-19.
De personer som är 70+ och som fått brev hem kan boka in sig så snart det finns tider och bokningen är öppen. Fram till dess bokas de som är 80+ och inte ännu fått sina tider in.
“Vi vill vaccinera så många som möjligt direkt, men vi har bara det vaccin vi har.”, skriver Region Halland vidare.
Gå till toppen