Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

20 plusgrader – nu flyttas VM-sprinten

Det varma vårvädret med upp emot 20 plusgrader ställer till det inför skid-VM i Oberstdorf. Nu meddelar Internationella skidförbundet (FIS) att torsdagens sprinttävlingar tidigareläggs.

Svenska guldfavoriten Linn Svahn. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
VM inleds på torsdag och tanken var att sprintprologerna skulle starta vid 12.45. Men eftersom att det väntas bli uppåt 20 plusgrader – och den utmanande banan riskerar att bli farlig – har internationella rättighetsinnehavaren Infront tryckt på för att flytta starttiden.
Torsdagens sprintfinal kommer att avgöras redan vid 11.40 i stället för 15.15.
– Ja, vi kommer att tidigarelägga sprinten på torsdag och vi tidigarelägger även onsdagens kvaltävlingar, säger Infront-chefen Filip Gabrowski till Expressen.
– Det är på grund av värmen och säkerheten för åkarna. Bedömningen är att snön då inte kommer att ha blivit lika uppvärmd och därmed hålla ihop bättre, säger han.
Landslagschefen Anders Byström välkomnar tidsändringen.
– Nu blir det hårdare och fastare. Sedan beror det lite på om man saltar eller inte. Om man inte gör det kommer det bli löst igen när det är dags för finalerna vid lunchtid, säger han.
Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Oskar Svensson ses som de stora svenska sprinthoppen på torsdag.
Prologen startar vid 09.00.
Gå till toppen