Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Asllani tillbaka – från start mot Malta

Kosovare Asllani är tillbaka från start – som lagkapten – när Sverige ställs mot Malta i eftermiddag.

Kosovare Asllani. Arkivbild.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Real Madrid-spelaren ådrog sig en hjärnskakning i senaste klubblagsmatchen och tränade för sig själv under inledningen av landslagslägret på Malta.
De senaste två dagarna har hon tränat för fullt och nu blir det spel från start mot Malta.
– Jag har haft ett bra medicinskt team i Real Madrid som har tagit hand om mig, och samma här med landslaget. Det är det som är otroligt viktigt, att man har folk som är kunniga och håller tillbaka en och tar hand om en. Det är ingen skada som man ska pusha, det är rent av livsfarligt om man pushar för tidigt, sade hon till TT häromdagen.
Förbundskapten Peter Gerhardsson har stuvat om rejält efter 6–1-segern mot Österrike..
Superlöftet Hanna Bennison är tillsammans med Josefine Rybrink och Rebecka Blomqvist några av de unga talanger som får chansen från start.
Jennifer Falk ersätter Hedvig Lindahl i mål medan Stina Blackstenius och Johanna Rytting Kaneryd kommer in som anfallare.
Sveriges startelva: Jennifer Falk – Nathalie Björn, Josefine Rybrink, Emma Kullberg, Julia Roddar – Hanna Bennison, Kosovare Asllani, Filippa Curmark – Rebecka Blomqvist, Stina Blackstenius, Johanna Rytting Kaneryd.
Matchen börjar klockan 14.30 och sänds i SVT.
Gå till toppen