Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bildjakten – hitta godbitarna i Helsingborg!

Känner du igen de tio platserna i Helsingborgs kommun som gömmer sig bakom godsaker? I så fall har du chansen att vinna fina priser i HD:s sportlovstävling.

Sportlovet brukar vara ett smörgåsbord av upplevelser för barn med tillhörande föräldrar som har tagit några dagar ledigt. Men så är det inte i år och vi vet alla varför. Så låt oss inte orda mer om det. Korven är grillad flera gånger om, snön har smält och isarna har gått upp. Så hur ska man aktivera sig nu när våren har kommit till Helsingborg? Helt enkelt genom att ta del av den godispåse som Helsingborg är!
Häng med på vår bildjakt som sträcker sig över stora delar av kommunen. Vi har plockat ut tio russin ur Helsingborgskakan. Kan du med hjälp av lite klurighet och en smakfull fantasi se vilka som döljer sig bakom godiset?
Möjligen kan ledtrådarna också hjälpa en (kak)smula.
Här är uppgiften: Ta er till minst fem av platserna, ta en selfie så att det syns att ni är där och mejla in bilderna till oss på sportlov@hd.se, skriv ”Godbitar” i ämnesraden.
Tävlingen kommer att pågå hela veckan och i potten finns, förutom äran, frisk luft, miljöombyte och motion även inträde till Tropikariet för hela familjen till en vinnare.
Lycka till!
Obs: Bilderna är montage och får icke förtäras.
1. Denna plats fick helsingborgarna bokstavligt som en skänk från ovan. Kul så att inte staden gick slottlös.
Bild: Johan Persson
2. En plats där man kan slå sig till ro(tunda) under en god bok. Men det är inte biblioteket.
Bild: Mats Roslund
3. På den här platsen ser du över en Milles.
Bild: Stefan Ed
4. Vid dess namne skapas en löpeld.
Bild: Ludvig Thunman
5. Bra drag när helsingborgare tar ton i söder.
Bild: Björn Lilja
6. Var till 1977 ett namn över mångas läppar. Nu sprits det andra smaker och dofter på platsen där nya människor hugger i där det en gång var bränneri.
Bild: Tom Wall
7. En plats där den rå fisken lever på hoppet. Nu bokstavligt i skuggan av annan Europeisk transportväg.
Bild: Björn Lilja
8. Här sov en armé i väntan på blodigt slag från vilket många inte bårs iväg lövande. Men stenen kom först 250 år senare.
Bild: Niklas Gustavsson
9. Är det en skog eller en park? Den heter faktiskt båda och även något med de yngsta. Även om helheten för tankarna till Bossen.
Bild: Peter Ferm
10. By med relativt ung historia, men det 190 meter långa bygget ut i sundet blev en långbänk.
Bild: Björn Lilja
Läs också NV-skånska barn sprider glädje – skicka in din roligaste historia
Gå till toppen