Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chockstarten blev Rögles fall mot Färjestad

De tre första skotten gav lika många baklängesmål. Mardrömsstarten knäckte Rögle hemma mot Färjestad.

Rögles Eric Gelinas efter Färjestads 3–0-mål.Bild: MATHILDA AHLBERG
SHL
Rögle–Färjestad 0–4
Det blev en chockstart för Rögle i det 40 minuter försenade hemmamötet med Färjestad. Christoffer Rifalk, som hållit två raka nollor i de senaste omgångarna, tvingades släppa 1–0-pucken förbi sig redan efter tretton sekunder när Pontus Widerström blev helt fri i den farliga ytan framför mål.
Under minuterna som följde svarade Rögle upp efter det tidiga baklängesmålet och skapade tryck mot Färjestad, men sedan kom ett försvarsmässigt ras som blev extremt kostsamt.
Efter 3.48 kom 2–0 och bara tretton sekunder senare small det igen bakom Christoffer Rifalk. Han hade då släppt in de tre första skotten han fått på sig i den här matchen, men var samtidigt övergiven av sina utespelare.
Därefter skedde något ovanligt. Christoffer Rifalk byttes först ut mot talangen Calle Clang, som vikarierade på bänken då Johan Gustafsson saknades. Han fick dock bara ett byte innan Christoffer Rifalk hoppade tillbaka in på isen.
– Jag ville bryta momentum på något sätt, det var viktigt att ge Christoffer en snabb mental nystart. Han kommer vinna den här hockeymatchen åt oss och vi behöver honom, förklarade Rögletränaren Cam Abbott rockaden i Cmore-sändningen.
Efter chockstarten repade sig Rögle och pressade Färjestad under stora delar av perioden. Chanser saknades inte och skotten vanns med 13–6, men tremålsunderläget stod sig till pausvilan.
I andra jämnade spelet ut sig även om Rögle fortsatte hålla i taktpinnen. Färjestad spelade uppoffrande och stack upp och oroade, men Christoffer Rifalk behöll lugnet mellan stolparna då. Med fem minuter kvar av perioden kom ett superläge att få kontakt när Samuel Johannesson spelade fram Brady Ferguson. Han kom fri med målvakten och såg ut att ha lyckats med sin dragning, men Henrik Haukeland fick ut en fot och räddade.
Matchbilden fortsatte på samma sätt i tredje perioden. Rögle spelade aggressivt och skapade sina chanser, men saknade skärpan mot en storspelande målvakt. Färjestad spelade på sin ledning och agerade disciplinerat.
Med tio minuter kvar chansade Rögle och tog ut målvakten för att få ett mål att gå på. Adam Tambellini hade ett skott i stolpen då, men det ville sig inte för hemmalaget som totalt sköt 39 skott på mål i matchen. Med dryga sex minuter kvar kom 4–0 i tom bur – spiken i kistan.
Noterbart är att forwarden Leon Bristedt inte kom till spel för Rögle. Det gjorde inte heller backen Niklas Hansson. I nästa omgång väntar Örebro på bortaplan.
Gå till toppen