Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Courtauld Gallery får sensationell donation

Courtauld Gallery i London, som 2013 visade en utställning med målningar av Picasso (bilden), har fått en privat donation med 25 verk av bland andra Cézanne och Kandisky. Arkivbild.Bild: Lefteris Pitarakis
Londonmuseet Courtauld Gallery har fått en privat donation med teckningar av bland andra Cézanne, Kandinsky och Klee, uppger The Guardian. Samtliga kommer från den private konstsamlaren Howard Karshan, som avled 2017.
Även verk av Henri Michaux, Cy Twombly, Georg Baselitz och Joseph Beuys finns bland de 25 dyrgripar som Howard Karshan hade runt omkring sig hemma i lägenheten i New York och som han nu donerat till museet.
Enligt Howard Karshans fru Linda Karshan var maken lika passionerad i sitt samlande som i sina studier av teckningarna. Sina favoriter hade han inom synhåll.
Chefen för Courtauld Gallery, Ernst Vegelin van Claerbergen, beskriver gåvan som ”betydelsefull bortom dess storlek”.
Museet har i dag omkring 7 000 teckningar i sin samling, som också rymmer kända verk som Van Goghs självporträtt med bandage över örat. Just nu är Courtauld Gallery stängt och i sluttampen av en treårig renoveringsprocess. Det väntas öppna igen i slutet av året.
Gå till toppen