Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Festade i Sälen trots restriktioner – sparkas

Flera Skistar-anställda i Sälen får sparken efter att ha anordnat en fest – trots rådande rekommendationer, uppger SVT Dalarna.

Flera Skistaranställda får sparken efter att ha ordnat en fest. Arkivbild.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
– Ett antal medarbetare anordnade en olovlig fest som strider mot såväl våra interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi, säger Jonas Bauer, Skistars destinationschef i Sälen, till SVT.
Skistar vill inte berätta hur många anställda det rör sig om, men enligt uppgifter till SVT handlar det om ett tiotal anställda.
– Konsekvensen blev att vi kommit överens med de berörda att de fick skiljas från sin anställning och lämna Skistar. Vi som arbetsgivare har i tidigare fall agerat på liknande sätt, det gör vi nu också och det kommer vi att göra om det skulle ske igen, säger Jonas Bauer.
I början av januari sparkade Skistar 13 personer på skidorten Vemdalen som ordnat en fest i en av personalbostäderna. Enligt Skistars vd Stefan Sjöstrand hade hyresgästen allvarligt brutit mot de regler som fanns i kontraktet för bostaden.
Gå till toppen