Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En femtedel av fallen i Halland är den brittiska varianten

Förekomsten av den brittiska virusvarianten har ökat i Halland under de senaste veckorna. En undersökning visar att 20 procent av fallen är den muterade varianten från Storbritannien.

Det pågår ett stort arbete i Sverige kring att spåra möjliga virusmutationer. Ett stort antal positiva covidtester i Halland har skickats till Tyskland för analys. I proverna från vecka 5 och 6 visade det sig att en femtedel var den brittiska virusvarianten.
Även inom vård och omsorg har en successiv mindre ökning av muterat virus skett under de senaste veckorna, även om underlaget fortfarande är litet där.
I länet finns sedan tidigare två fall av den sydafrikanska virusvarianten. Båda fallen har koppling till resenärer och smittspårningen har inte visat någon vidare smittspridning i Halland.
Inga fall av den brasilianska virustypen har hittats i Halland än.
Källa: Region Halland
Gå till toppen