Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förlängd tid för brexitavtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson undertecknade det nya handelsavtalet mellan EU och Storbritannien den 30 december 2020. EU får nu på sig till den 30 april att formellt godkänna uppgörelsen. Arkivfoto.Bild: Leon Neal/AP/TT
EU får ytterligare två månader på sig att formellt godkänna det handelsavtal som i sista stund nåddes med Storbritannien i slutet av december.
Avtalet har tillämpats provisoriskt sedan den 1 januari, i väntan på slutligt klartecken från ministerrådet och EU-parlamentet. Förhoppningen var inledningsvis att hinna med alla översättningar och genomgångar fram till den sista februari, vilket dock inte längre är möjligt.
– I dag har vi gått med på att förlänga tidsfristen för EU att ratificera avtalet fram till den 30 april, säger nu en brittisk talesperson enligt nyhetsbyrån AFP.
Gå till toppen