Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hillary Clinton ger ut politisk thriller

Hillary Clinton blir thrillerförfattare. Arkivbild.Bild: AP/TT
Hillary Clinton har skrivit kontrakt med förlaget Simon & Schuster för att ge ut en politisk thriller som utspelas ”i efterdyningarna av politiskt kaos”. Den förra presidentkandidaten skriver boken ”State of terror” tillsammans med författaren Louise Penny, uppger Axios.
Huvudpersonen i boken är en ny utrikesminister som börjar jobba för sin tidigare rival, en president som tillträtt efter fyra år av politiskt ledarskap som fått USA att ”krympa på världsscenen”. Efter en rad terrordåd får utrikesministern i uppdrag att reda ut en dödlig konspiration som drar nytta av den amerikanska regeringens svagheter.
Hillary Clinton och Louise Penny är gamla vänner och i ett pressmeddelande uttrycker Clinton sin glädje över samarbetet:
”Jag har njutit av varenda en av hennes böcker och litterära personer likväl som av hennes vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter för att utforska den komplexa världen av högriskdiplomati och förräderi. Allt är inte som det först verkar”, säger hon.
Boken ges enligt planerna ut i oktober.
Rättad: I en tidigare version av denna text fick bokens huvudperson fel titel.
Gå till toppen