Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norska VM-debutanten: ”Enormt att tas ut”

De norska skiddamerna ställer upp med fyra rutinerade åkare i torsdagens VM-sprint. Där får de sällskap av en mästerskapsdebutant.
– Det är enormt att tas ut, säger Anna Svendsen.

Anna Svendsen. Arkivbild.Bild: Terje Pedersen NTB/TT
Utöver Svendsen kommer även Maiken Caspersen Falla, Ane Appelkvist Stenseth och tvillingarna Lotta och Tiril Udnes Weng till start.
– De har mycket mer erfarenhet än jag, så jag måste lära mig lite av dem, säger Svendsen på en presskonferens.
Sprintspecialisten Falla, som tagit guld i disciplinen de två senaste mästerskapen, hintar om en stigande form inför mästerskapet.
– Jag kommer till VM med låga axlar. Träningen jag har haft hittills från mitten av december har varit mycket bra. Jag hoppas att det håller, säger hon.
Norska sprinttränaren Ola Vigen Hattestad:
– Det här är tjejer som har presterat bra under hela säsongen. Kanske lite tungt för Maiken före jul, men totalt sett har det varit bra prestationer. De har visat att de kan slåss hela vägen in, men vi vet att vi möter starka konkurrenter.
Gå till toppen