Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Sverige

Fortsatt ökning av nya mål i domstolarna

Antalet nya mål som kommer in till landets domstolar fortsätter att öka. Under 2020 inkom nästan 492 000 mål – fem procent fler än året innan, skriver Domstolsverket i sin årsredovisning.
Läs också Fortsatt ökning av nya mål i domstolarna

Oklart hur många som har långtidscovid

Socialstyrelsen har fått flera uppdrag av regeringen att utreda gruppen som har drabbats av långtidscovid – men en förordning för att skydda patienters integritet sätter stopp för Socialstyrelsen att undersöka hur många svenskar det kan röra sig om, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs också Oklart hur många som har långtidscovid
Danmark

Danmarks största utsläppare byter olja mot gas

Danmarks största enskilda utsläppare av koldioxid, cementproducenten Aalborg Portland, ska framöver använda sig av naturgas vid fabriken i Ålborg. Målet är att minska användningen och så småningom fasa ut den olja, kol och petroleumkoks som används i dag.
Läs också Danmarks största utsläppare byter olja mot gas
Världen

Biden hedrar en halv miljon coviddödsoffer

USA passerade på måndagen en halv miljon döda med covid-19. President Joe Biden hedrade offren vid en ceremoni i Vita huset.
Läs också Biden hedrar USA:s halv miljon coviddödsoffer

Guinea börjar vaccinera mot ebola

Guinea inleder vaccination mot ebola under tisdagen sedan ett flygplan med 11 000 doser landat i huvudstaden Conakry. Ett utbrott av blödarsjukdomen konstaterades förra helgen i det västafrikanska landet
Gå till toppen