Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Det hettar till för Skånsk chili: ”Intresset för lokalproducerat har ökat”

Trots att förra året präglades av en pandemi har det gått ovanligt bra för Skånsk Chili. Både omsättningen och tillverkningen av företagets chilisås fördubblades.

När Sakura Holmqvist grundade företaget jobbade hon alldeles ensam med allting. Nu jobbar även maken Johan Holmqvist heltid i företaget.Bild: Britt-Mari Olsson
I fabriken på Sliperigatan i Landskrona spirar ungefär 5 000 nysådda chiliplantor av 30 olika sorter. När de vuxit till sig lite mer ska de flytta in i Skånsk Chilis växthus i Asmundtorp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen