Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minns du?

Kanin i grytan i nöd och lyx – kanske är den på väg tillbaka till middagsbordet

Kring de två världskrigen var kanin inte helt ovanligt som middagsmat. Helsingborgs 105 år gamla kaninförening startades med stadens stöd, för att mota köttbristen.

Mathistorikern Richard Tellström minns kaninburarna i mormors trädgård och anser att kanin är ett underskattat kött.

Kaninavel, troligen på sent 40-tal eller tidigt 50-tal, enligt Ronny Ekdahl på Helsingborgs museidatabas Carlotta. Kaninen på bordet är en vädur. På bur 55 står ”till salu”.

Bild: Lindbergs foto/Carlotta, Helsingborgs stads museisamlingar

Annons

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy