Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Frostberg: Låt företag som Klarna bygga om systemen för coronastöden

Ansträngningarna att förhindra fusk med företagsstöd under pandemin är på väg att gå så långt att de inte bara försenar berättigade utbetalningar av stödpengar, utan äventyrar hela syftet med systemen – att hjälpa annars livskraftiga företag genom krisen. Lösningen kan dock finnas hos innovativa finansbolag som Klarna.

Finansiella tjänster är ett område där svenska företag anses ligga särskilt långt fram, med bolag som betalningsförmedlaren Klarna i spetsen, skriver Thomas Frostberg.Bild: Simon Rehnstrˆm/SvD/TT
Ingen vill att coronastöden till näringslivet hamnar i kriminella ligors händer. Därför är det helt okontroversiellt att företagen som ansöker om bidragen kontrolleras. De flesta kan också förstå att detta leder till viss handläggningstid hos myndigheterna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen