Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svängning om bygglov för solceller

När paret Gesterling ville sätta upp svarta solceller på sitt röda tak fick de först nej. Bygglovshandläggaren ansåg att detaljplanen skulle styra men samhällsbyggnadsnämnden gjorde en annan tolkning. Nu har fallet resulterat i helt nya riktlinjer för solceller i Ängelholm.

Susanne och Thomas Gesterling satte bollen i rullning när de ville sätta upp solceller på sitt röda tak. Deras ärende har lett till att kommunens riktlinjer vid bygglovshanteringen har ändrats.Bild: Niklas Gustavsson
I en planbestämmelse som togs fram för bostadsområdet Kroneslätt står det att taken på de cirka 150 villorna ska vara röda. Det var det som ställde till det när Susanne och Thomas Gesterling ansökte om att få sätta upp solceller på sitt hus på Dressyrgatan. De hade då funderat i flera år på solceller för att bli mer självförsörjande på el och bidra till en minskad energikonsumtion i stort.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen