Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Hur kommer det sig att Sundets pärla glänser mest för de privilegierade?

Vi föreslår att stadens kommunfullmäktige varje ny mandatperiod genomgår grundläggande utbildning i mänskliga rättigheter på lokal nivå med särskild inriktning på aktuella jämlikhetsfrågor som berör staden. Det skriver Josefine Thorén, Camilla Bergvall och Nicolina Lopez.Bild: Britt-Mari Olsson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Hur kommer det sig att “Europas mest innovativa stad” inte har ett grundläggande jämlikhetsperspektiv i sitt trygghetsarbete? Hur kommer det sig att “staden för dig som vill något” inte lyckas möta invånarnas vilja att bli prioriterade framför flådiga satsningar? Hur kommer det sig att “Sundets pärla” främst glänser för de mest privilegierade? Kanske för att mycket av arbetet med social hållbarhet har tvingats till abstrakt visionsarbete istället för konkreta förslag och tydliga handlingsplaner. Eller kanske för att civilsamhället oftast bjuds in till bordet när agendan redan är satt av politiker och näringsliv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen