Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Kanske är klimatförändringarna på sikt ett ännu större hot än pandemier

Vi vet redan att luftföroreningar från fossila bränslen globalt på ett eller annat sätt kan kopplas till miljoner dödsfall årligen. Det skriver Jens Westerlund. Bilden visar ett brunkolskraftverk i Polen.Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Sannolikt kan vi inte på mycket lång tid överblicka varken mänskliga eller ekonomiska konsekvenser av Corona. Ej heller vilken strategi som egentligen var den rätta. Men allt för många familjer har drabbats av lidande och förluster – både mänskliga och ekonomiska. Samhället har fått testa sin krisberedskap och vi har alla fått visa respekt för riskgrupper och sjukvårdens personal. Klarade vi detta eller har vi varit själviska? Förhoppningsvis lär både vi och våra myndigheter oss något av vårt agerande, frågan är nu hur vi använder dessa erfarenheter på bästa sätt för framtiden?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen