Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nationaldagsfirandet blir digitalt även i år

Precis som ifjol blir nationaldagsfirandet den 6 juni digitalt. Skillnaden i år är att Laholms kommun får bättre framförhållning.
– Förra året fick vi ställa om ganska sent, säger Pia Andersson, turistinformatör på Laholms turistbyrå.

Så här brukar det se ut i Stadsparken under nationaldagen. Just nu känns något liknande avlägset.Bild: Arkivbild
Hälsningar, tal och flagghissning spelades in och visades på en film.
– Vi spelade in det som folk normalt sett kan se på scenen och visade det digitalt istället för live, säger Andersson.
Istället för att ha olika utställare på plats i Stadsparken så skapades en karta så att respektive utställare kunde ta emot besökare på sin hemmaplan.
– Det brukar vara fullt av utställare i hela Stadsparken. Men så tänkte vi att vi kan ge besökarna möjlighet att åka ut till utställarna där de har sina verksamheter istället. Man deltog ifjol och deltar i år genom att hålla öppet och tillåta oss att marknadsföra det.
– Allt är naturligtvis helt frivilligt. Det är ju fortfarande pandemi och det ska kännas säkert och tryggt. Alla platser man kan besöka har sina regler kring hur de tar emot besökare, säger Andersson.
Intresset att delta var gott ifjol och i år hoppas kommunen på ännu fler deltagare.
– I år känner man kanske mer att man vet vad pandemin handlar om. Man har ställt om och anpassat sin verksamhet och vet hur det fungerar.
– Det är lite lättare att kommunicera ut det i år. Många har ju ändå öppet sina verksamheter och vi är glada över att kunna hjälpa till med en liten push just den dagen, säger Andersson.
– Många vill delta och andra väljer att inte göra det och det har vi full förståelse för, fortsätter hon.
Det går att anmäla sig fram till den 15 april.
– Vi skapar lite material, en karta bland annat, där vi pekar ut utställarna runt om i kommunen. Sedan kommer vi marknadsföra verksamheterna i våra sociala kanaler.
Ifjol var P4 Hallands programledare Rebecca Sellergren konferencier. Vem som ska leda den digitala sändningen i år är inte klart.
– Det kommer att vara en annan person i år. Vi inväntar svar. Vi vill välja lite olika profiler. Så fort det är klart kommer vi att gå ut med den informationen, berättar Pia Andersson.
Gå till toppen