Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han stals som barn i Chile – nu har han funnit båda sina biologiska föräldrar

För ett par år sen hittade David Henningson från Höganäs sin mamma i Chile. Han upptäckte då att han och hans bror stulits som barn. Nu har också fått kontakt med sin pappa – som avslöjade en familjehemlighet. Samtidigt öppnar regeringen upp för en utredning av hur chilenska barn med oklara papper kunde hamna i Sverige.

David Henningson är en av tusentals chilenska barn som med oklara papper hamnade i svenska familjer som adoptivbarn.Bild: Emil Langvad
Nyligen har DN genomfört en granskning av svenska adoptioner från utlandet. Trots att frågan drivits hårt av Vänsterpartiet under flera års tid är det först nu det kan bli fråga om en svensk utredning av hur det egentligen gick till när bland annat chilenska barn mellan 1960- och 1990-talen kunde adopteras till Sverige trots stora brister i barnens dokument.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen