Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hälsoval i butiken lättare med nytt projekt

Invånarna i Svalövs kommun väger mer än den genomsnittlige skåningen. Nu har Vårdcentralen Svalöv startat ett projekt tillsammans med Ica Nära Teckomatorp, som ska hjälpa kunden att välja ett mer hälsosamt alternativ från varuhyllan. Målet på sikt är att det ska sprida sig till fler butiker i kommunen.

"Det är för att vara med och bidra till en bättre och hälsosammare livsstil och få kunden att bli uppmärksammad på att det finns bättre varor och mindre bra varor och att det inte är så stor prisskillnad mellan de varorna", säger Linus Granberg, Ica-handlare i Teckomatorp om pilotprojektet med Linda Hunter och Vårdcentralen Svalöv.Bild: Privat
– Det är ganska unikt i sitt slag, att vården har ett samarbete med livsmedelshandeln. Även om det är i en liten skala just nu, mellan oss och Ica i Teckomatorp, så är det en stor grej för hur vi kan jobba, säger Linda Hunter, sjuksköterska på livsstilsmottagningen på vårdcentralen i Svalöv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen