Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Skärp er Jonstorpsföräldrar!”

Insändarskribent ryter till om att ingen kände igen ungdomar som ägnat sig åt skadegörelse.

Läste i HD för ett tag sedan att Höganäspolisen bad högstadieföräldrar på Jonstorpsskolan om hjälp vid ett digitalt föräldramöte.
Anledningen var den skadegörelse som skett i byn under en tid. Vid ett av fallen fångade en övervakningskamera ett gäng grabbar i åldern 13-15 år på bild. Polisen ville nu ha hjälp att identifiera grabbarna.
Men tji fick polisen!
För ”plötsligt” kände ingen vuxen igen någon av dem. Inte ens deras föräldrar, klasskamraternas föräldrar eller skolpersonalen. Otroligt men sant.
Visst måste många känna igen dem och deras cyklar men civilkurage saknas.
Man håller tyst för det är lättast så. Ingen av dem vågar stå upp för rätt och fel. Är ju då perfekta förebilder för barn och ungdomar: ”Blunda så ser du inget”.
Man undrar ju vad deras föräldrar har för koll på sina barn, då de kan vara ute vid 2-3-tiden på natten och hitta på jäkelskap. Har de ingen koll vid denna åldern – hur slutar det sen?
Ni som känt igen dem och ej tipsat polisen, hur tänker ni? Vågar ni inte för att ej stöta er med respektive föräldrar? Eller vad?
Man hjälper inte någon på detta viset utan stjälper. Våga stå upp för sanningen och var en bra förebild för andra. Tänk på dem som drabbats av dessa odågors idiotiska påhitt.
Föräldrar – ta ansvar och ha koll på era barn och ungdomar det ingår i föräldraskap!

Förbannad Jonstorpsbo

Gå till toppen