Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mammor protesterar – anmäler häktets duschrestriktioner

När coronasmittan kom in på Bergahäktet låstes alla in på sina rum utan möjlighet att duscha eller gå ut på rastgården. Det begränsade smittan säger ledningen.
– Det är beklagligt. Det är personer som inte fått någon dom ännu. Vi vet ju själva hur det är att leva med restriktioner nu, säger Helene som är mamma till en av de häktade.

Arkivbild från häktet på Berga. ”Jag menar inte att det ska vara ett lyxhotell, men de får inte lov att ta in tidningen för den kan vara corona-smittad” säger Helene som har JO-anmält häktet på Berga.Bild: Britt-Mari Olsson
Helenes son har tillbringat det senaste halvåret på häktet på Berga i väntan på en hovrättsförhandling. Hon berättar för HD om hur alla intagna isolerades när det upptäcktes att en av dem hade covid-19. Under en torsdag-söndag fick de intagna inte gå ut i rastgården eller duscha. Enligt Helene begränsades även möjligheten att ringa och ta emot samtal.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen