Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Inga förändringar i äldres kost”

Vård- och omsorgsnämndens ordförande Anne Li Ullerholm (SD) svarar på Ulrikas Thulins (S) debattinlägg om äldremat i Bjuvs kommun.
Det är en självklarhet att man ska få bestämma i sitt eget hem, även vad gäller maten. Dessa uppgifter som kom fram i ett initiativärende på vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott tog vi (SD och M) verkligen åt oss av. Jag som ordförande ajournerade mötet och förvaltningschefen tog omedelbart kontakt med verksamheten för att ta reda på hur det står till med dessa uppgifter som kom fram i initiativärendet. Förvaltningschefen informerar på mötet att det inte råder några förändringar.
Ulrika Thulin (S) vidhåller att så är fallet, för det har en källa upplyst henne om. Eftersom vi inte vet vem denna källa är kan vi inte göra någon djupare utredning på detta. Det vi fick veta är att det är en personal som sagt det, denna personal är då felinformerad. Frågan är då var källan fått sin information ifrån.
Verksamheten arbetar med att det ska finnas alternativ till dagens rätt. Personalen ute på boendena i vår kommun är väldigt duktiga på att ta reda på vad var och en är allergisk emot och vad man absolut inte kan äta.
Vi har ett storkök vilket innebär att det är svårt att tillgodose varje litet önskemål från alla som bor på ett boende. Det är inte hållbart ur ett tids-, personal- eller ekonomiskt perspektiv att laga maten efter varje individs önskemål. Med detta menar vi frågor som att en individ inte vill ha lök i pannbiffen, en annan salt i sin, en tredje vill inte ha peppar.
Anne Li Ullerholm (SD)
Ordförande vård- och omsorgsnämnden i Bjuvs kommun
Lisbeth Madsen (M)
1:e vice ordförande vård- och omsorgsnämnden i Bjuvs kommun
Läs också Min mening: ”I mitt eget hem ska jag själv få bestämma”
Gå till toppen