Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rungande nej till minilyor på Drottninghög

När planerna på vårdboende i Drottninghögs centrum grusades hoppades fastighetsbolaget Magnolia på ett bygglov för ett stort hus med många små trygghetslägenheter. Men en helt enig nämnd totalsågar förslaget.
– Det är från stadens sida en ganska stark signal när man har all politik emot sig, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Christian Orsing (M).

Magnolia ville bygga hyresrätter i form av trygghetsbostäder när det visade sig att det inte fanns behov av fler vårdboenden i Helsingborg.Bild: Magnolia
Fastighetsbolaget Magnolia omarbetade sina byggplaner på Drottninghög när det stod klart att det inte fanns marknad för ännu ett privat vårdboende i staden. Istället bytte man innehåll på huset och ritade in 114 små trygghetsbostäder för äldre. Något man hoppades skulle få bygglov på torsdagens stadsbyggnadsnämnd. Tjänstemännen tillstyrkte bygglov– men alla politiker i nämnden sa nej. ”Andelen smålägenheter i detta projekt kommer inte att tillskapa en bra boendemiljö i området” står det i nämndens beslut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen