Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullmäktige ställs in – för andra månaden i rad

För andra månaden i rad ställs kommunfullmäktige i Bjuv in med motiveringen att det räcker att hålla möte i april. Lösning för digitala möten saknas fortfarande och beräknas vara på plats först i juni.

Enligt informationen på kommunens hemsida har det planerade sammanträdet måndagen den 29 mars ställts in ”då ärendenas mängd och art möjliggör detta”.
– Det var ingenting som vi kände att det här behöver vi ta beslut om den här månaden, säger kommunfullmäktiges ordförande Pia Trollehjelm (SD) och tillägger att i april-maj kommer ärenden som måste behandlas.
Coronapandemin och möjligheten att ordna smittsäkra möten spelar också in. I Bjuvs kommun har man fortfarande ingen lösning för digitala lösning på plats.
– Vi går och väntar på en ny teknik så att vi kan rösta digitalt och se varandra i realtid, men det fattas fortfarande en bit. Vi trodde att den skulle vara färdig den här månaden, men sedan blev det fördröjt Vi är många som jagar digitala lösningar just nu, det är hårt tryck på it-avdelningarna, säger Pia Trollehjelm.
I Bjuv har man ställt in fullmäktige både i februari och mars 2021.Bild: Lars Cardell
Senaste mötet ägde rum i januari i Jens Billeskolans idrottshall. Nästa kommunfullmäktige är planerat till måndag 26 april och lokalen blir troligen Jens Billes idrottshall även denna gång.
Tidigare har fullmäktige i jakt på smittsäkra möten flyttat från sin ordinarie lokal i Varagårdsskolans aula till Restaurang Ärtan på Foodhills-området. Även den lokalen bedömdes för liten efter att restriktionerna stramades åt. När majoritet och opposition inte kunde enas blev lösningen i november att mötas utomhus på parkeringen utanför kommunhuset i Bjuv.
Fullmäktiges andre vice ordförande anser att majoriteten skulle ha stämt av frågan med presidiet innan beslutet togs om att ställa in fullmäktige i mars.
– Man borde ha avvaktat till vi haft ett presidiemöte innan man beslutat att ställa in, säger Christer Landin (S).
Gå till toppen