Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Alliansen och SD sviker kommuninvånarna”

Beslutsunderlaget kring Södergården är minst sagt undermåligt.  Man borde skämmas om man som fullmäktigeledamot är beredd att gå till beslut om en så här stor investering utan nödvändiga, ärliga kostnadsberäkningar i handlingarna. Man har inte heller begärt in synpunkter från vare sig fackliga organisationer eller PRO.
Så får man inte hantera pengar. Det är respektlöst.
Vi får inte ens ta del av detaljerad ritning eller planlösning. Vi ska bara tro på egenutnämnda experter i alliansen och i Sverigedemokraterna.
Vi har fler frågor som ärendehandlingarna inte ger svar på exempelvis:
• Uppfyller byggnationen svensk byggstandard och arbetsmiljölagens krav och de boendes specifika behov?
• Var de äldre ska bo under hela renoveringstiden som inte påverkar deras mående negativt?
• Räcker verkligen 70 lägenheter för framtida behov?
• Vad händer med Vågen och Ankaret som fått löfte om att vara kvar?
Man försöker inbilla kommuninnevånarna att en ombyggnad av Södergården blir lika bra som ett nytt boende för våra äldre. Tidigare löften om ett nytt äldreboende är som bortblåsta.
HD 2012: Fastighetsingenjör och arkitektbyrå konstaterade att en ombyggnad blir för dyr och för ineffektiv samt att man inte skulle kunna skapa en ur arbetssynpunkt optimal miljö och då enades kommunstyrelsens arbetsutskott att skippa ombyggnadstanken. Kommunens dåvarande (och saknade) kommunalråd Carina Zachau svarar också att oavsett hur mycket vi bygger om får vi inte det moderna äldreboende vi vill ha.
Vad har ändrats sedan 2012? Byggnaderna är de samma och kostnaderna har ökat. Vi vill ha ett nytt äldreboende — för våra äldre och för personalen!
Vi är beredda på strid men hoppas också på stöd från dem som bryr sig om vår personal och våra äldre!
För Socialdemokraterna i Örkelljunga:
Patric Carlsson
Gunilla Danielsson
Gå till toppen