Annons

Annons

Vaccinationsdags

HD vaccinerar mot kunskapsbrist och fake news

Vad är sant och vad är falskt, vad är fakta och vad är åsikter? Det blir allt svårare att navigera och få svar på dessa frågor i det massiva informationsflöde som sköljer över oss dagligen.

Här finns en mycket viktig samhällsuppgift för journalistiken – särskilt när hela svenska folket ska vaccineras för att hejda en global pandemi.

Därför drar vi på Helsingborgs Dagblad igång en specialsatsning där vi vill tillgängliggöra kvalificerad journalistik om just vaccineringen.

Satsningen är ett samarbete mellan Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och Lokaltidningen där vi också översätter delar av materialet till sex av de vanligaste språken i Skåne (utöver svenska) för att nå så många det bara går.

Allt är öppet för alla att ta del av.

I ett samarbete med den arabiskspråkiga nyhetsbyrån Aktarr, har ytterligare artiklar översatts till arabiska som går att läsa på deras sajt.

Annons

Tillsammans når vi snudd på alla skåningar.

Vi lever under exceptionella omständigheter, i en global kris som pågått över ett år. I det aldrig sinande informationsflödet samsas missuppfattningar och felaktigheter med rena konspirationsteorier och extrema åsikter. Kanske har behovet av sann och relevant information aldrig varit större än nu.

Annons

Det är naturligtvis inte bara via traditionella medier du som medborgare kan hålla dig uppdaterad, men i kriser förr som nu har den fria och oberoende journalistiken en viktig roll.

På Helsingborgs Dagblad är kärnan i vårt uppdrag att sortera, värdera och granska information - ta reda på fakta och presentera det på bästa möjliga sätt för er läsare.

Idag öppnar vi en ny avdelning på sajten, hd.se/vaccinationsdags, där vi samlar granskningar, reportage och fördjupningar som ställer frågor och ger svar om vaccinationsplaner, teknik, forskningsläge och biverkningar. För att nämna några. Vi ger också ut en särskild vaccinspecial i en E-tidningsbilaga. Samtidigt distribuerar vår systertidning Lokaltidningen ett specialnummer till 500 000 hushåll runt om i Skåne.

Annons

Vi gör detta för att vi tror på att den oberoende journalistiken spelar roll och ger ett nödvändigt underlag för att kunna fatta välgrundade och genomtänkta beslut. Ett sätt att försöka nå igenom bruset och ge svar där kunskapsbristen är stor.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy