Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klar BoIS-seger mot division 1-nykomlingen

Det blev en klar seger för Landskrona BoIS i den näst sista träningsmatchen innan superettanpremiären.

Landskrona BoIS-tränaren Billy Magnusson fick se sitt lag göra en stabil insats i den näst sista träningsmatchen innan superettanpremiären. Till slut blev det 2-0 mot division 1-nykomlingen Österlen.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Träningsmatch
Landskrona BoIS 2 (1)
Österlen 0 (0)
Efter lektionen mot IFK Göteborg för en dryg vecka sedan tog BoIS hand om taktpinnen direkt i hemmamötet med division 1-nykomlingen Österlen.
Redan i den tredje minuten var Linus R Olsson nära att göra 1–0 när han höll sig framme efter ett inlägg från vänster.
I stället var det Oscar Petersson som spräckte nollan när han omarkerad fick stå och pricka in Alexander Tkacz inlägg i den 22:e minuten.
– Det var ett bra inlägg. Sen gick ingen på mig i boxen faktiskt vilket var konstigt, så det var bara att klippa dit den, sa målskytten i HD:s sändning i halvtid.
BoIS hade mycket boll och vaskade fram ett par skapliga chanser ytterligare genom Kevin Jensen och Linus R Olsson innan den första halvleken var över.
Fem minuter in i rond två utökade Victor Wihlstrand ledningen när han nickade in 2–0 på Måns Ekvalls nickpassning i sidled. Ett lyckat samarbete mellan inhopparna som båda blev inbytta i halvtid.
En annan inhoppare, Robin Hofsö, var i den 72:e minuten nära att göra 3–0, men fick se sitt skott rulla strax utanför helt ensam med Österlen-målvakten.
En stabil BoIS-insats mot ett Österlen som vann sin division 2-serie klart förra säsongen och tog steget upp i ettan.
Gå till toppen