Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konsultchefer för miljoner – men utan upphandling

För tusen kronor i timmen har Veteranklubben AB försett Hörby kommun med flera konsultchefer. Notan hittills är uppe på 7,5 miljoner. Men någon upphandling har aldrig genomförts.
– Det verkar som att man inte vet att man ska tillämpa lagen, vilket är illa. Eller så är man medveten om lagen och försöker kringgå den, och det är ännu sämre, säger upphandlingsexperten Pär Cronhult.

Hörbys hr-chef Paul Eklund anser inte att kommunen haft särskilt många hyrtjänster. ”De flesta är i avvaktan på en rekrytering, vi har haft dem inhyrda under väldigt korta perioder. Idag tror jag att vi har sammanlagt elva inhyrningar, varav de flesta kommer att avslutas nu den siste juni då vi har rekryterat klart”, säger han.Bild: Jens Christian/Expressen/TT
Notan för den inhyrde samhällsbyggnadschefen Peter Siilak är efter elva månader uppe på 2,4 miljoner kronor. Socialchef Jan Olof Sewring kostade 1,9 miljoner under de nio månader han jobbade i kommunen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen