Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dunkers kulturhus och Fredriksdal öppnar igen

Både Dunkers kulturhus och Fredriksdals museer och trädgårdar öppnar nu upp efter att ha hållit stängt i flera månader, men det är med varsamhet. Det här gäller för besökare.

Gunilla Lewerentz är verksamhetschef på Dunkers kulturhus, som nu öppnar upp för besökare igen.Bild: Britt-Mari Olsson
Dunkers kulturhus, som har varit stängt sedan i höstas på grund av pandemin, tar nu återigen emot besökare från och med den 30 mars.
Gunilla Lewerentz, som är verksamhetschef på Dunkers kulturhus säger att det är med största försiktighet man öppnar.
– Det är såklart dubbelt. Det finns en vaksamhet, men den absolut största känslan är glädje. Allt vi gör bygger på att vi ska möta människor.
För besökare krävs förbokad tid samt biljett till varje enskilt utställningsplan. Samma gäller även för barn och besökare med Kulturkortet.
– Enligt de regler som finns och den storleken som vi har så får man egentligen vara uppåt 20 personer i foajén samtidigt, men vi har själva sagt att det inte skulle kännas bra och har då istället satt ett eget tak på max åtta personer inne i foajén samtidigt, säger Gunilla Lewerentz.
På plan tre är det två utställningar på gång där max 20 personer får vara samtidigt och på de utställningar som är på entréplan är det max tio personer.
Biljetterna kommer gå att köpa via Helsingborg kulturbutiks hemsida eller i kulturhusets entré, och det är i samband med biljettköpet som man även bokar tiden för sitt besök.
Om läget ändras och ni måste återgå till det läget som varit tidigare, är ni flexibla för det?
– Vi har ju levt så här länge nu, och vi har alltid haft tre, fyra olika scenarion med oss hela tiden. Behöver vi backa och ställa om har vi självklart beredskap för det.
Kulturhuset har just nu sex olika utställningar, bland annat ”Gråvargar och älgbrorsor”, en utställning om Pija Lindenbaums bildvärld.
Fredriksdal museer och trädgårdar. Arkivbild.Bild: Björn Lilja
Fredriksdal museer och trädgårdar öppnar också upp delar av sin verksamhet. Tidigare har det gått att besöka själva området, men från och med den 1 april öppnar man även en del av de lokaler som varit stängda på grund av pandemin.
Gå till toppen