Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Därför stängs motorvägen förbi Helsingborg av i natt

Trafikverket går "all in" och jobbar på tre platser samtidigt utanför Helsingborg.

Längst bort i bild syns en av de skyltar som nu ska flyttas till över motorvägen.Bild: Peter Ferm
Med start i kväll klockan 19 kommer inga bilar att passera söderut på motorvägen mellan trafikplats Vasatorp och trafikplats Helsingborg södra. Istället leds trafiken på Österleden via Kropps trafikplats och Vasatorps trafikplats och ut igen vid trafikplats Helsingborg södra.
Orsaken till omledningen är att Trafikverket ska flytta skyltarna som idag står vid sidan av vägen och pekar mot avfarten Helsingborg södra, till portaler ovanför vägen.
– Ibland skyms de skyltarna av exempelvis lastbilar om man ligger i yttre körfältet. Det blir säkrare om de hänger över vägbanan för då syns de bättre. Annars finns en risk att man gör hastiga förflyttningar om man ser dem för sent, säger säger Dan Kjeldsen, projektledare på Trafikverket.
Arbetet ska göras nattetid för att störa så lite som möjligt och pågår samtidigt vid alla tre platserna där de nya portalerna ska sättas upp.
Klockan fem på onsdagsmorgonen ska allt vara klart och trafiken släppas på igen.
Gå till toppen