Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drygt 16 000 avvisade under 99 dagars inreseförbud till Skåne

Efter 99 dagar hävs nu inreseförbudet från Danmark till Sverige. Sedan den 21 december har drygt 16 000 personer avvisats, främst med stöd av det tillfälliga förbudet.
Det är från onsdag kl 00.00 fritt för alla utländska medborgare att resa in i Skåne från Bornholm eller Själland – om man kan visa ett negativt covid 19-intyg som är högst 48 timmar gammalt.

Svenska medborgare till vänster och utländska till höger. Trafiken som kommer från Danmark över Öresundsbron har separerats vid betalstationen på Lernacken. Här har 9 500 personer avvisats sedan den 21 december. När inreseförbudet från Danmark nu hävts försvinner de separata köerna.Bild: Johan Nilsson/TT
– Gränskontrollerna finns dock kvar. Men vi har dragit ner våra resurser sedan i måndags. Vi värderar våra resurser utifrån våra arbetsuppgifter, säger Ewa-Gun Westford, talesperson för gränspolisen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen