Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Ulla Kroksmark

Ulla Kroksmark, Löddeköpinge, med rötter i Göteborg, har avlidit i en ålder av 78 år. Hon sörjs närmast av döttrarna Sofia och Emma samt brodern Tomas med familjer.

En kär kollega och inspiratör har gått bort. Ullas entré i arbetsterapeututbildningen i Lund skedde i slutet av 1970-talet. Den innebar en frisk fläkt som letade sig in i undervisningsformer, kursplaner och arbetsklimat. För oss som haft henne som lärare, kollega, chef och vän var hon en inspiratör och visionär som inte såg något som omöjligt. Ulla hade en fenomenal förmåga att dra till sig personer med olika kompetenser som tillsammans såg till att säkra kvaliteten på de utbildningsprogram hon ansvarade för. Till en början var det inom grundutbildningen till arbetsterapeut som Ulla gjorde viktiga insatser, men senare var hon också drivande i att fördjupningskurser i två steg inrättades. Även i detta sammanhang bidrog hon till att bryta ny mark. Hon etablerade kontakter med forskare inom samhällsmedicin vid Lunds universitet som kom att stödja den akademiska utvecklingen av ämnet arbetsterapi. Detta ledde till att ett antal arbetsterapeuter antogs till forskarutbildning, vilket blev början på etableringen av arbetsterapi som vetenskaplig disciplin vid Lunds universitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen