Annons

Annons

Annons

Mordet på Elin Klinteberg

Kvinna hittad död i Höör – man anhållen misstänkt för mord

En 18-årig kvinna har hittats död efter en stor sökinsats i Höör. Polisen misstänker att hon har mördats och en man i 25-årsåldern har anhållits av åklagare. Flera platser spärrades av för teknisk undersökning.

– Höör är en liten ort och det är en händelse som kommer leva kvar här länge, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Text

Polisen spärrade bland annat av på en avskild plats utanför Höör.

Bild: Patrick Persson

Annons

Kvinnan försvann natten till tisdagen. Hon sågs senast när hon lämnade en väns hem i ett villaområde i södra Höör. Enligt uppgifter till polisen skulle hon ta sig hem till sin bostad några hundratal meter bort.

Försvinnandet följdes av en massiv sökinsats med flera patruller, hundar och en helikopter med specialutrustning. Ett 20-tal grannar, vänner och andra frivilliga sökte under kvällen och natten i närområdet.

Vid 15-tiden hittades kvinnan avliden.

– Vi har hittat den försvunna kvinnan avliden på en av de platser vi haft avspärrad idag, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Totalt tre platser i Höör spärrades av utav polisen. En av avspärrningarna var på en avskild plats utanför Höör. Området som spärrats av var omfattande – tre mindre vägar som leder in till platsen var avspärrade och polisens tekniker undersökte platsen. Polisens tekniker har även varit på plats vid en adress som enligt uppgift till HD och Sydsvenskan kan kopplas till den misstänkte mannen.

Annons

Annons

Ewa-Gun Westford då polisen höll presskonferens i Höör.

Tidigare, under onsdagsmorgonen, greps en man i 25-årsåldern av polisen, som först hanterade ärendet som ett misstänkt människorov.

– Sammantagna uppgifter gjorde att man först inledde förundersökning om människorov, som sedan övergick i en utredning om mord, säger Ewa-Gun Westford.

Senare meddelades att mannen anhållits, på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren Kristoffer Nordström är förundersökningsledare. ”Utredningen är i sin linda och vi arbetar intensivt med sedvanliga utredningsåtgärder, såsom förhör och tekniska undersökningar”, säger han i ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

Polisen spärrade av ett stort område i ett villakvarter.

Bild: EMIL LANGVAD

Senast på lördagen den 3 april måste åklagaren bestämma om den misstänkta ska begäras häktad eller inte.

Vad fick er att misstänka den här mannen?

– Jag kan inte alla detaljer, men eftersom det varit en omfattande insats leder det ena till det andra och till slut har en förundersökningsledare bedömt att tillräckligt många omständigheter pekar i en riktning, säger Ewa-Gun Westford.

Annons

Den misstänkta och kvinnan var enligt polisen i någon utsträckning bekanta med varandra. Ewa-Gun Westford vill inte gå in på vilken inställning den misstänkte mannen har till anklagelserna.

Annons

En krisorganisation är igång, som organiseras av Höörs kommun och Svenska kyrkan.

– Höör är en liten ort och det är en händelse som kommer leva kvar här länge, säger Ewa-Gun Westford.

Det rådde fram till klockan 21 flygförbud över Höör ”med anledning av att polisen är på plats och arbetar”, skriver de på sin sajt.

HD och Sydsvenskan var på plats när sökinsatsen fortfarande pågick. Tina Jönsson i lila jacka och Herman Axelsson i mörk huvtröja var två av ett 20-tal frivilliga som deltog i sökandet efter den 18-åriga kvinnan. ”Vi har sökt i 13 timmar”, sa Tina Jönsson.

Teknikerna påbörjade sitt arbete under eftermiddagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan