Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordet på Fadime blir tv-serie

Hedersmordet på Fadime Sahindal 2002 påverkade hela Sverige. 2022, när det har gått 20 år sedan det brutala mordet, kommer dramaserien ”Fadime”, om de sista åren i hennes liv.

Mordet på Fadime Sahindal skakade Sverige 2002. Nu kommer en tv-serie som baseras på hennes liv. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Fadime Sahindal sköts till döds av sin pappa i Uppsala när hon var 26 år gammal. Motivet till mordet var att hon ansågs ha brutit mot familjens hederskoder. Tv-serien ”Fadime”, som premiärvisas på strömningstjänsten Viaplay, utspelas mellan 1997 och 2002. Den baseras bland annat på polisutredningen och boken ”Du ska dö” som skrevs av Fadimes och hennes systers advokat Leif Ericksson tillsammans med Ulf Broberg. Ett råd som består av tolv personer kommer att finnas till hands under hela projektet ”för konsultation kring hedersrelaterade frågor”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen