Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Vad händer med våra skattepengar?”

Vad händer med våra skattepengar och vilka ambitioner har de offentliga organen? undrar insändarskribenten.

Den 23 mars konstaterade ledarskribenten Tobias Lindberg, att offentliga upphandlingar ofta gäller enorma belopp – pengar stora nog att locka förslagna bedragare och få tjänstemän att falla för frestelser. Verksamheten inom det offentliga måste vara därefter. Annars finns påtaglig risk för att skattepengar hamnar fel eller rentav försvinner. Detta med anledning av Region Skånes samarbete med Vårdinnovation.
Många har under senare tid av olika skäl ifrågasatt hanteringen av ett antal ärenden i Klippans kommun. Här några exempel:
Den 12 februari 2019 berättade tidningen, att förvaltningsrätten undanröjt ett beslut om miljonstöd för Bjäre Krafts fiberutbyggnad men att kommunchefen slagit fast att ”Civilrätten alltid går före kommunallagen” vad gäller kommunens avtal med Bjäre Kraft.
”Vad hände efter Klippans otillåtna gynnande av Bjäre Kraft?” frågade en insändarskribent den 2 november 2020. Kommunchefen svarade ”Ingen anmärkning från revisionen”.
Den 18 september 2020 berättade tidningen att ”Missnöjd moderat fick politikerna att köra över socialförvaltningen”. Den 17 november skrev Klippan-Liberalerna att ”Statliga coronapengar inte öronmärkts till verksamheten” och menade, att det är ”Allvarligt när statliga pengar inte öronmärks”.
Den 16 februari 2021 berättade tidningen att en Klippanbo ”Fick byggsanktionsavgift på över 300 000 kronor – men beslutet var fel”. Länsstyrelsen upphävde beslutet. Bristerna i kommunens handläggning av ärendet ansågs betydande.
Anser de nio kommunrevisorerna och den sakkunnige revisorn, att demokratin är säkerställd i Klippans kommun och att det inte föreligger någon risk för att skattepengar hamnar fel eller rentav försvinner i kommunen?
Johan Eriksson
Gå till toppen