Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ängelholm

Så ska sjukhusen i Skåne minska matsvinnet

Smak, hållbarhet och valfrihet ska halvera matsvinnet. I restaurang Lindhagas kök i Ängelholm pågår arbetet med att ta fram nya menyer till regionens sjukhus.

Vid kastrullerna står Daniel Lund, kocken från Helsingborg som vunnit Culinary World Cup i storköksklassen.

I Lindhagas kök arbetar Daniel Lund för att lyfta sjukhusmaten i hela regionen.

Bild: Tove Scherman

Annons

Omkring var tredje portion av sjukhusmaten hamnar i soporna: Nästan 33 procent av de 5 000 portioner som tillagas varje dag kastas.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy