Annons

Annons

Annons

Ängelholm

Så ska sjukhusen i Skåne minska matsvinnet

Smak, hållbarhet och valfrihet ska halvera matsvinnet. I restaurang Lindhagas kök i Ängelholm pågår arbetet med att ta fram nya menyer till regionens sjukhus.

Vid kastrullerna står Daniel Lund, kocken från Helsingborg som vunnit Culinary World Cup i storköksklassen.

Text

I Lindhagas kök arbetar Daniel Lund för att lyfta sjukhusmaten i hela regionen.

Bild: Tove Scherman

Annons

Omkring var tredje portion av sjukhusmaten hamnar i soporna: Nästan 33 procent av de 5 000 portioner som tillagas varje dag kastas.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på hd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan